27973726 10154951450072924 7652553570491546515 nУ соцмережах розгорнулася гаряча дискусія щодо реконструкції вулиці Личаківської у Львові. Частина мешканців міста стверджують, що після ремонту вулиця стала вужчою і менш зручною. 

«Шановна Гаряча лінія, звертаюся до Вас за роз’ясненням щодо реконструкції вулиці Личаківської. На перехресті вулиці Личаківської з Б. Котика і Мучною після реконструкції плануються зміни в схемі руху. Критичною є ситуація з автобусною зупинкою в напрямку центру, згідно плану тут не передбачено кишені для ГТ, приватний транспорт, який повинен рухатися тою ж смугою, що й автобус, змушений чекати поки автобус здійснить посадку і висадку пасажирів, це формуватиме постійні корки, так, як це було на Некрасова. Місце для кишені є і я дуже прошу там її обладнат», - із таким зверненням на Гарячу лінію міста виступила львів’янка Анастасія Карпяк.

«Окрім того на дорозі в напрямку руху від центру встановлено 4 метровий острів безпеки на вулиці шириною 10 метрів, який фактично блокує рух по магістрал, - продовжує жінка. - Три повноцінні смуги руху звужуються до двох проїздів шириною трішки більше 3 метрів, хоча згідно плану ці проїзди мали б бути значно ширші. Окрім того, острів безпеки заважатиме об’їзду автомобілями громадського транспорту, який поруч має зупинку. Також острів створює проблеми автомобілям, які планують здійснити лівий поворот, оскільки не мають окремої смуги очікування і до моменту здійснення повороту блокуватимуть весь рух в сторону Винник і Пасічної. Демонтаж острова безпеки зробить значно легшим проїзд перехрестя. Якщо дане звуження і острів безпеки встановлено для безпеки пішоходів та регулювання транспортних потоків на перехрестях, то прошу дати відповідь чому такого острова нема переходом нижче – на перехресті Личаківська-Мечникова-Круп’ярська».

«Реконструкція Личаківської - це одна із найгірших реконструкцій вулиць Львова за останні 10 років: починаючи від каскадних тротуарів, де вже не одна людина впала, де під зупинки і ліхтарі зроблені абсолютно непотрібні постаменти, і закінчуючи дуже небезпечними пішохідними переходами. Про поворот питання ще не вивчала, але бачила, що воно вже неодноразово піднімалося у фейсбуці. Невже проектанти не розуміють, що своїми рішеннями вони не лише створюють проблеми в місті, а ще й відповідають за життя і здоров'я людей, які щодня користуються цим простором?» - доповнила думку Анастасії Олександра П.

Водночас, існують і інші думки з цього приводу. Зокрема, львів’янин Андрій М. запевняє, що «Личаківська не автобан, тож "затори" в певних місцях активного руху пішоходів та пасажирів громадського транспорту аж ніяк не проблема світового значення».  «Схоже, що хтось зрозумів, що у нього виникнуть реальні проблеми з апрковкою в недозволеному місці, а ще когось хлібом не годуй, але дай покритикувати. У на с в к раїні всі президенти, всі мери, всі лікарі, всі архітектори, тільки як стикнешся в житті з такими фахівцями, до не вміють навіть свою роботу по людськи виконати. Шановні Дон Кіхоти, дайте спокій Личаківській, в місті купа справжніх проблем, щоб розводити балачки на порожньому місці. Вище було сказано вірно, вулиця не гумова, догодити абсолютно кожному нереально», - написав чоловік.

До слова, раніше на сайті Львівської міської ради повідомлялося, що у проекті ремонту вулиці Личаківської враховано інтереси і потреби усіх категорії мешканців Львова – пішоходів, пасажирів електротранспорту та водіїв авто. Про це говорив в.о. директора ЛКП «Львівавтодор» Роман Познанський.

«З минулого року розпочався капітальний ремонт вулиці Личаківської, від перехрестя з вул. Мечникова до вул. Пасічної. У проекті, відповідно до якого проводяться ремонтні роботи, враховані інтереси і потреби усіх категорій мешканців Львова: пішоходів, пасажирів електротранспорту і водіїв авто. Попередньо, на вул. Личаківській була досить вузька ділянка для трамвайних колій, тому досить важко було розійтися пішоходам на трамвайних зупинках. Зокрема, небезпечною була зупинка «Вулиця Богдана Котика» в напрямку до центру. На цих зупинках було важко пройти і пішоходам і маломобільним особам.

Тому зараз у кількох місцях ми збільшили простір для електротранспорту для того, щоб пасажири могли безпечно пересуватися, та облаштували там зручні зупинки. Відповідно у тих місцях дещо зменшилася ширина дороги для проїзду авто.

Однак, усі зміни відбулися з врахуванням інтересів і потреб усіх категорій мешканців міста та з дотриманням усіх норм і правил безпеки в організації дорожнього руху. Відремонтована вулиця Личаківська буде зручною для усіх», - розповів Роман Познанський.

Нагадаємо, 25 березня 2017 року розпочався капітальний ремонт вул. Личаківської (на ділянці від вул. Мечникова до вул. Пасічна з розворотним кільцем). Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». У серпні були повністю завершенні роботи на перехресті вул. Личаківська-Мечникова. Тут замінено 30 м колектора, діаметром 1200 мм, який знаходився на глибині 7,5 м. Замощенні тротуари, викладена бруківка і поставлено 8 опор контактної мережі. З 18 вересня здійснюється повноцінний рух трамваїв.