14980f00a0f30402785a9353135442b4Львів подав заявку на участь у проекті Європейського союзу “Мери за економічне зростання”. Про це інформує сайт міської влади.

Даний проект проводиться у межах Східного партнерства та відповідає за економічний розвиток міст Азербайджану, Грузії, Молдови, Білорусі, України та Вірменії. Головним завданням такої ініціативи є стимулювання економічної сфери та її розвиток. Зокрема, участь громадян у всіх процесах життєдіяльності міста, підвищення рівня якості життя мешканців.

Згідно умов участі, Львів повинен розробити свій план розвитку міста, активно співпрацювати із приватним бізнесом та громадськістю. Відповідальність за розробку такого плану візьме на себе КУ “Інститут міста”, про що йдеться в ухвалі ЛМР №2906.

Слід зауважити, що заявку від міста поки не затвердили.

Після підтвердження членства в ініціативі, місто повинно виконати такі вимоги: надати у визначені строки ретельно опрацьований План місцевого економічного розвитку, що був розроблений відповідно до методології Ініціативи Мери за економічне зростання; реалізувати щонайменше 70% Плану місцевого економічного розвитку протягом двох років (24 місяці) з моменту його офіційного затвердження та надавати звіти про хід реалізації Плану кожні шість місяців”, - стверджують в “Інституті міста”.