56455 1 largeУ рамках розслідування детективами НАБУ кримінального провадження за фактом можливої ​​розтрати 8 мільйонів гривень посадовими особами Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу Державна аудиторська служба України проведе позапланову ревізію підприємства. Таке рішення прийняв суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання співробітника Бюро, повідомляє «Слово і Діло».

Детектив просив призначити вказану ревізію з метою перевірити фінансово-господарську діяльність ЛДАРЗ на предмет можливої ​​розтрати коштів. У НАБУ просили перевірити за період з 2014 року до 2018 року ефективність і обгрунтованість витрачання коштів Львівського заводу на закупівлю авіадеталей у низки компаній, які можуть бути пов'язані між собою; чи дотримувалося керівництво заводу вимог законодавства при організації та проведенні закупівлі зазначених деталей; перевірити правові підстави для укладення договорів на поставку деталей; встановити відповідальних осіб за укладення та виконання договорів тощо.

Суд задовольнив клопотання.

Раніше повідомлялося, що етективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом можливої ​​розтрати 8 мільйонів гривень посадовими особами Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу під час закупівлі деталей протягом 2014-2016 років за завищеними цінами у фірм, пов'язаних між собою.