Мешканці Львівщини надалі стають жертвами телефонних шахраїв. На днях 38-річний чоловік зі Сколівського району довірився невідомому, що представився працівником служби безпеки одного з банків, і був ошуканий на 32 тисячі гривень.

В Сколівський відділ поліції звернувся 38-річний мешканець одного з сіл району і повідомив, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки одного з банків. Під час розмови заявник повідомив йому конфіденційну інформацію щодо своєї картки. Згодом з цієї картки зникли усі кошти – більше 32 тисяч гривень.

Кілька днів тому 38-річна львів’янка стала жертвою шахрая. Невідома особа, яка представилась працівником служби безпеки одного з банків міста повідомила жінці, що потрібно негайно перерахувати кошти з картки, оскільки банк її заблокує. Заявниця перевела свої кошти, які були на картці, на вказані зловмисником телефонні номери. Сума завданих збитків тоді становила 10 тисяч гривень.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років обмеженням волі. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре нагадують – ні за яких обставин нікому не повідомляйте персональних даних щодо банківських карток та рахунків! Банки володіють усією необхідною інформацією і телефонувати до вас у них немає потреби. Якщо у вашій слухавці пролунало: «Я – співробітник банку, надайте мені персональні дані вашої картки» – відразу звертайтесь у найближчий відділ поліції, нагадують у ГУ Нацполіції Львівської області.