Поліція затримала підозрюваних у побитті українських громадян через їхню національність. Жертвами зловмисників стали троє студентів одного з університетів Ряшева, повідомляє Leopolis.news з посиланням на місцеву поліцію.

Інцидент стався в суботу, коли студенти-українці поверталися в гуртожиток. Їх перестріла група з п’яти молодиків, поляки запитали, звідки вони й кому належить Львів. Нападники назвали студентів бандерівцями, а потім напали й побили. Унаслідок події жертви зазнали ушкоджень, які не загрожували життю і здоров’ю.

Правоохоронці, яких викликав комендант гуртожитку, почали встановлювати особи підозрюваних. Камери відеонагляду зафіксували момент злочину. Відразу після інциденту, недалеко від того місця, де він стався, співробітники поліції виявили п’ятьох молодих чоловіків, які могли бути причетні до злочину.

Офіцери затримали чоловіків – жителів Ряшева віком від 18 до 20 років. Поліція підтвердила, що це ті люди, яких зафіксувала камера відеомоніторингу на місці побиття студентів. Їх також упізнали жертви. Відтак зловмисників, які самі зізналися в скоєному, арештували.

У понеділок зібрані докази передали в прокуратуру міста Ряшева, туди ж доправили підозрюваних. Прокурор допитав їх і висунув звинувачення в побитті за ознакою національної приналежності. Чоловіки визнали себе винними. Їм загрожує покарання – до п’яти років позбавлення волі. Прокурор узяв справу під контроль.