tarytaПроблема переробки сміття і загроза екологічної катастрофи у Львові - це складності не одного міста, а всієї держави, яка за десятки років не зробила жодної спроби вирішення даного питання, відзначає народний депутат Сергій Тарута.

Коментуючи заяву прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про те, що Львів повинен сам вирішувати проблему утилізації сміття, а центральна влада готова надати лише необхідну підтримку, депутат зазначив, що децентралізація не припускає такого ставлення до проблем регіонів і назвав подібні заяви підміною понять.

Тарута висловив підтримку Садовому і зазначив, що той, як і жителі міста, виявилися заручниками ситуації.

"Мер міста за останні кілька років для розвитку Львова зробив більше, ніж багато його колег в інших містах, і, що важливо, привертає в нашу країну величезні закордонні інвестиції. Всі ми приїжджаємо відпочивати до Львова і бачимо його доглянутим і красивим - це теж заслуга міського голови. Але як тільки Львів зіткнувся з проблемами, то все про це забули. Мера зробили єдино винним, забуваючи про відповідальність всіх інших ", - сказав депутат.

Він висловив надію на те, що заяви Гройсмана зможуть привести до ефективного вирішення питання і висловив переконання, що зараз є можливість "нарешті діяти ефективно, а не просто звинувачувати міську владу".

"Зараз центральна влада намагається просто заховати голову в пісок, сподіваючись, що наші проблеми замість нас знову буде вирішувати Польща ... Тільки тоді виникає питання - а навіщо нам Кабмін і центральна влада, якщо в критичній ситуації на допомогу готові прийти тільки зарубіжні партнери", - заявив Тарута, передає Сегодня.ua