dog eyesУ суботу, 17 березня, громадська спілка «Міжнародна асоціація собаківників» (МАС), міжнародний часопис для собакарів «Твоє собаче діло» та програма ТБ «Планета собак» спільно організовують унікальний для України міжнародний проект Brand Dog Show «Take А Look At The World Through The Eyes Of A Dog» («Поглянемо на світ очима собаки»). Цей захід має на меті показати все розмаїття собачого світу на прикладі звичайного дог-шоу та привернути увагу до проблем безпритульних тварин у місті, вказати на конкретні шляхи їх вирішення. Про це інформують у прес-службі ЛМР.

Міжнародний проект Brand Dog Show «Поглянемо на світ очима собаки» вперше стартує 17 березня 2018 року у місті Львів і протягом року пройде у декількох регіональних центрах України. Завершальне шоу, що має назву «The Great Winners Dog Show», в якому приймуть участь переможці регіональних Brand Dog Show, відбудеться у Києві.

«Щоб бути допущеним до заходу, собаці потрібно отримати кваліфікаційний сертифікат. Для цього протягом року потрібно зайняти одне з трьох перших місць в своєму класі на одному із регіональних Brand Dog Show, або на виставці в Україні, ліцензованій МАС. Зарубіжна тварина повинна завоювати титул кращого собаки в породі на одній з міжнародних кваліфікаційних виставок контракт-партнерів МАС. Інтерчемпіони можуть брати участь в «The Great Winners Dog Show» без попередньої кваліфікації», - зазначають організатори.

У виставках МАС можуть взяти участь собаки лише тих порід, які визнані МАС та контракт-партнерами МАС, а також порід, що визнані відомими в світі міжнародними кінологічними клубами.

Собаки, що беруть участь у виставці, розподіляються по породах, статі і класах: ветерани, цуценята, юніори, декілька класів дорослих собак, а також собаки, що мають сертифікати з робочих випробувань різних видів.

Породи розділені на групи відповідно до класифікації МАС:

-       Група І. Вівчарки або пастухи та охоронні собаки або вовкодави.

-       Група ІІ. Службові та користувальні собаки.

-       Група ІІІ. Тер’єри.

-       Група ІV. Підрушничні мисливськи собаки та ретривери.

-       Група V. Гончаки і хорти.

-       Група VІ. Собаки-компаньони понад 35 см.

-       Група VIІ. Кімнатно-декоративні собаки до 35 см.

Протягом першого дня на головному ринзі постійно проходитимуть видовищні змагання з кінологічних видів спорту, в т.ч. з мондьорінгу, вейтпулінгу та змагань сучасного «Крафту»: аджіліті, рухи під музику або танці з собакою у довільному стилі, обідієнс, флайбол, канікрос.

Собаки, що виграли титул «Кращий собака породи» кожної із порід, змагаються з іншими переможцями в своїй групі. Сім собак, що завоювали титул «Кращого собаки в групі», виходять на головний конкурс виставки — «Кращий собака виставки».

Після кращого собаки виставки суддя вибирає і резервного переможця, всі решта учасників «Best in Show» по місцях не кваліфікуються.

Церемонія вибору і нагородження кращого собаки виставки — кульмінація «The Great Winners Dog Show» — проводиться на головному ринзі. Ця барвиста церемонія передує виступами запрошених артистів та транслюватиметься по телебаченню. Переможець і резервний переможець виставки і кожної групи стають володарями кубків.

На Brand Dog Show представлятимуть претендентів на перемогу у національного конкурсі «Собаки-герої», підсумки якого будуть підведені в кінці року на «The Great Winners Dog Show».

Переможець конкурсу обиратиметься й серед українських собак, що рятують життя людей: собак-поводирів, помічників інвалідів, спеціально відібраних і навчених собак для лікування та реабілітації людини (каністерапії), компаньйонів. На конкурс номінуються також і собаки-рятувальники, хвостаті службовці Збройних сил України, що спеціалізуються на розшуку мін, собаки-митники, що допомагають у виявленні вибухівки і наркотиків тощо.

Переможця визначатиме вільне голосування: про собак-номінантів знімають і розміщують в Інтернеті відеоролики, публіка має можливість голосувати за претендентів в Інтернеті і по телефону. Переможець конкурсу отримує від спонсора значну грошову суму.

Контакти:

067 466 8888 – Павло Лєщинський, президент МАС

096 746 2510 - Наталка Лелик, генеральний представник МАС у Львові та Львівській області