MontessoriУ Львівській міськраді запевняють – у Львові активно збільшують кількість груп у садочках. Торік за кошти міського бюджету тривали активні роботи з відновлення вивільнених від орендарів приміщень дитячих садків, а також проводили роботи щодо збільшення кількості груп дошкільної освіти у діючих садках. До прикладу, у відновленому садочку №39 у серпні 2017 року закінчили роботи з відкриття 4 груп, де навчається 117 дітей.

«Цього року у нас амбітні плани – ми повинні вийти до 1 тис нових місць у садочках, а на 2020 рік ми повинні забути у Львові про черги у садочках. Всі діти повинні бути в садочках. До Львова також багато дітей приїжджає з навколишніх сіл, якщо батьки тут працюють. Тому ми зацікавлені, щоб у навколишніх населених пунктах також будували садочки. Фінансово ми будемо допомагати будувати такий садочок у Рясне-Руській. Якщо інші населені пункти будуть мати таке бажання, чим зможемо, тим допоможемо. Ми цього року відкриваємо великий садочок у Винниках, на Левандівці. Плани амбітні, роботи багато», - прокоментував ситуацію міський голова Львова Андрій Садовий.

Також мер міста додав: «Принцип міста простий – якщо це була оренда, то оренда закінчується і це приміщення відновлюється як садочок. Є інша проблема – були відомчі садочки, які продали. Сьогодні ми маємо такі проблеми і стараємось це вирішувати. Тут садочок також у 90-их роках був проданий. Викупили, знайшли такі можливості. Там, де це можна, ми повертаємо назад приміщення. В нас в оренді вже нема приміщень садочків. Приміщення поруч, де є наша установа, думаю, ми знайдемо для них заміну, а тут повністю відновимо садочок. Хоча там також діти, але садочок має бути у пріоритеті. Всі ми ходили в садочок і ця традиція дуже добра, бо дитина в садочку є більш активною, ніж вдома».