898bfc4e66ee16c81edfe209b509adfaУ Кременці, що на Тернопільщині відбулась конференція "Актуальні проблеми екстреної медичної допомоги і медицини катастроф" та чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги, повідомляє прес-служба ЛОДА.

У змаганнях взяли участь 31 команда із України, Польщі, Литви та Ізраїлю.

"У програмі проведення змагань були нічні та денні конкурси. Бригади демонстрували практичні навички у наданні допомоги "потерпілому" юнакові під час падіння з висоти шестиповерхової будівлі, а також вибирали тактику надання допомоги пацієнту з гіпертонічним кризом та гострим порушенням мозкового кровообігу, скеровували його у правильно обраний спеціалізований заклад охорони здоров’я, проводили серцево-легеневу реанімацію, забезпечували власну безпеку під час виклику, де є озброєна людина. За підсумками змагань команда Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги посіла четверте місце й була нагороджена призом за найкраще виконання одного із конкурсів", - повідомляють у службі.

Під час конференції одним із основних питань обговорення був стан медичної служби та організація екстреної медичної джопомоги в Ізраїлі.