161222100226070704 1 crop v3 600x400Вчора, 26 лютого, відбулась зустріч із головною архітекторкою проекту детального плану території біля вулиці Волоської. Про це повідомляє Твоє Місто.

Під час виступу Інеси Склярової щодо її проекту у великій сесійній залі міської ради, мешканці висловили своє обурення. Хтось із присутніх вигукнув "Вам не стидно нам це читати?".

Після виступу архітекторки, депутат Ігор Дякович виступив із зверненням від мешканців прилеглих будинків.

"Мешканці просять зробити геологічні дослідження, після чого вже затверджувати проект. Без таких досліджень взагалі нереально щось робити. Також мешканці наголошують, що поверховість запланованої будівлі має відповідати висоті навколишніх будинків".

Свої зауваження озвучив також Тарас Возняк.

"Біля цієї гіпотетичної забудови ще мої діти ходили в садочок. Він почав розповзатися – геологія там у страшенній динаміці. Крім того, там існує корито річки, як правило це передбачає багато метрів торфу. Більша частина міста та весь центр є під загрозою, пропонувати робити там забудову є безвідповідально. Будинки попливуть в різні сторони, оскільки будівництво понизить рівень вод, а торф, який засушиться через це, перетвориться на порох та перестане тримати будівлі".

На зустрічі свою думку висловили і активісти.

"У нас в місті твориться злочин з  відбирання у громади території, що є у комунальній власності. Це злочин міськради, що вона виділила цю ділянку. Хай там буде 2-ох поверховий паркінг, а не 6-ти поверховий будинок. Думаю, мешканці проти і ми будемо наполягати, щоб такий детальний план ніколи не був затверджений", - коментувала пані Анна.