5a795c1a7dbb2Через неналежне оформлення ділянок, Міністерство оборони могло втратити 11 гектарів своєї землі. Про це пише Олег Сенюк, військовий прокурор Західного регіону України.

"Львівський завод збірних конструкцій ще з радянських часів веде свою господарську діяльність на території кількох військових містечок Львова, загальна площа яких сягає 11 га. Проте, ці ж земельні ділянки тривалий час не оформлялися відповідно до вимог чинного законодавства. Відомості про них відсутні як у Публічній кадастровій карті України, так і в реєстрі речових прав на нерухоме майно", - коментує військовий прокурор.

У наслідок такої халатності зі сторони львівського заводу, траплялись не поодинокі спроби приватних осіб та фірм "прибрати до рук" землю МОУ.

"Тож задля недопущення відчуження земель оборони, забезпечення та захисту інтересів держави у вказаному питанні військовою прокуратурою Львівського гарнізону ініційовано позов до Львівського заводу збірних конструкцій щодо зобов’язання останнього оформити належним чином та зареєструвати права на використовувані ним земельні ділянки. І рішенням господарського суду Львівської області від 19 лютого 2018 року позовні вимоги прокурора задоволено", - додає Олег Сенюк.

На даний момент усі спроби незаконного вилучення землі призупинені. 

Зауважимо, що загальна вартість даних земель понад 187 млн. грн.