bc lviv uad27 лютого, у Львівській міській раді відбулась презентація «Клубу ігрових видів спорту». Офіційної презентації із слайдиками і красивими фото не було, натомість відбувалась робоча розмова з представниками федерацій щодо майбутньої структури та роботи клубу, повідомляє Галичина спортивна.

Міська рада прийняла ухвалу про його створення ще в грудні минулого року. Зараз йде процес прописування структури та підготовки положення про його діяльність. Всі паперові роботи планують закінчити протягом наступних тижнів.

Клуб має здійснювати навчально-виховну, фізкультурно-оздоровчу, організаційно-методичну, навчально-тренувальну та спортивну роботу з учнями-спортсменами та спортсменами-професіоналами з ігрових видів спорту.

Говорячи про причини створення клубу, начальник управління спорту Антон Нікулін наголосив: «Не вірю в команди, навіть Вищих ліг, які не мають системи, а є тільки багатий «дядя», що фінансує клуб. Якщо він іде – команда зникає. Тому потрібно міняти таку ситуацію і створювати основу для професійних команд».

Форма власності – Львівський комунальний заклад «Клуб ігрових видів спорту» буде структурним підрозділом управління молоді та спорту департаменту гуманітарної політики. Директора призначає начальник управління спорту за поданням конкурсної комісії з представників управління, депутатського корпусу та громадськості. Конкурс буде оголошено у березні.

Окрім директора, буде заступник та бухгалтер, технічні та медичні працівники. Кількість останніх визначиться під час формування, а в разі потреби буде збільшуватись. Штат комплектуватимуть протягом квітня.

Стартує клуб із чотирма видами спорту: волейбол, водне поло, регбі, гандбол. Проте, в майбутньому, клуб буде розширюватись. Це буде залежати від фінансування. Також будуть брати ті види, які не мають комерційної складової.

Наразі, немає визначеної суми, яка потрібна для клубу. Вона буде формуватись протягом наступних місяців на основі пропозицій, поданих федераціями обраних видів спорту, та затвердженою сіткою зарплат (стипендій, премій) для працівників та спортсменів клубу.

Структура клубу – чотири відділення з п’ятьма тренерами у кожному (з врахуванням гендерної рівністі). Ініціатори хочуть, щоб були 2 тренера для початківців, 1 для проміжної ланки та 2 вищої категорії. Але, це питання буде обговорюватись з федераціями та корегуватись в залежності від кількості набраних груп. Всі тренери повинні мати спеціалізовану освіту.

На думку управління, зарплата тренерів не повинна бути менше ніж 10 тисяч гривень. Всі вони будуть працювати по договору. Також планується фінансове заохочення спортсменів у вигляді премій та стипендій для п’яти кращих із спеціалізації. Їм пропонують платити по 6-8 тисяч гривень. Але, все фінансування залежить від суми, яку виділять депутати.

Основним залом для клубу має стати спорткомплекс, який планують збудувати в мікрорайоні Сихів. На додачу до цього клуб отримає кошти для оренди наявних у Львові залів. Офіс клубу буде знаходитись на вул. Мендєлєєва, 8.

Формування груп визначатимуть федерації та обрані тренери. Це можуть бути як діти, так і підлітки або молоді сформовані гравці, що одразу будуть виступати на чемпіонаті.

Зі спортсменами буду укладати контракти для того, щоб можна було отримати за них кошти при переході в професійну команду.

Клуб сподіваються побачити вже у травні цього року, якщо все буде йти за планом.