130082032На засіданні комісії екології та природокористування ЛМР визначено переможця конкурсу «Благоустрій джерел м.Львова». Ним став проект «Відновлення джерела «Спартак» за адресою: вул. Топольна, 39а, автор – Олена Халілова. Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР.

«Джерело, яке хочуть облаштувати мешканці, справді користується попитом серед мешканців, - розповідає голова комісії Ірина Оршак, - люди там набирають воду, але зараз воно в жахливому, занедбаному стані. Сподіваюсь, що цей проект буде якісно зреалізований. Таким чином ми щороку зможемо облагороджувати по одному джерелу і це буде гарна тенденція для покращення екологічної ситуації в місті».

Олена Халілова, автор проекту, зазначила, що проект передбачає облаштування території, прокладання доріжок, освітлення, встановлення лавочок та інше.

«З нашого джерела набирає воду багато людей, навіть навчальні заклади. Воно в занедбаному стані, люди набирають воду з труби. Відтак ми вирішили разом з сусідами виявити таку громадську ініціативу і подати проект на конкурс, який проводить міська рада. Також ми провели експертизу води з джерела, яка підтвердила, що якість води хороша, відповідає стандартам. Дуже раді, що ми переможці».

За словами Ірини Оршак, розпорядник коштів - Шевченківська райадміністрація, має провести тендер, на якому оберуть підрядника. Бюджет проекту – близько 500 тис грн.

«Наступний конкурс плануємо провести в кінці 2018 року, щоб в 2019 році закладати кошти до бюджету міста і реалізовувати».