medycyna ukrajina ambulatorija 12 мільйони гривень. Саме така сума закладена у міському бюджеті м. Львова для покращення роботи амбулаторії сімейної медицини №1, яка нині працює на вулиці Польовій,29. Зокрема, йдеться про капітальний ремонт нового приміщення. Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР.

«Є два варіанти, які ми розглядаємо для покращення умов надання первинної медичної допомоги, - каже голова комісії інженерного господарства, транспорту, звязку та житлової політики ЛМР Остап Доскіч. – Перший – зробити капітальний ремонт у існуючій будівлі. Другий, - більш прийнятний, перемістити амбулаторію у комунальне приміщення на вулиці Б.Хмельницького, також попередньо відремонтувавши його, та закупити необхідне обладнання для роботи. Обидва варіанти – це крок уперед для мешканців мікрорайону Знесіння, які невдовзі зможуть отримувати належну первинну медичну допомогу недалеко від дому», - каже депутат.

Те, що надання первинної медичної допомоги повинно  бути на належному рівні кажуть не лише пацієнти, але й самі лікарі. Водночас, сучасних медичних амбулаторій у Львові не так багато. Відтак планування та реалізація кожної такої медичної установи має бути чіткою та продуманою.

Днями, під час наради у заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, присутні обговорили питання щодо капітального ремонту амбулаторії сімейної медицини №1.   

9855ca2a4569e377dbd7e874a40623df L«Реформа Міністерства охорони здоров’я вимагатиме виключно електронного документообігу. Бо зміни, які запроваджує міністерство, полягають у тому, що між пацієнтом і сімейним лікарем укладається декларація на обслуговування, і цю декларацію лікарі вносять в електронну систему. І лише після цього держава зможе оплачувати лікарю ведення пацієнта. Якщо ж декларація не потрапляє в електронний реєстр, то кошти на установу і, відповідно, на пацієнта, не виділяються», - наголосив на необхідності модернізації міських амбулаторій начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.

Нагадаємо, у закладах охорони здоров’я м. Львова функціонує 459 дільниць, 18 амбулаторій та 36 відділень сімейної медицини. Охопленість сімейною медициною становить 92% населення м. Львова.