750300558На Миколаївщині прокуратурі вдалось попередити незаконне вилучення 2,5 гектара землі сільськогосподарського призначення. Про це пишуть у прес-службі Львівської обласної прокуратури.

Відповідний позов прокуратури було задоволено Львівським окружним судом.

"Серед підстав звернення прокурора до суду із вказаним позовом стало те, що оскаржуване рішення приймалось в умовах реального конфлікту інтересів та суперечить положенням Закону України "Про запобігання корупції", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Як виявилось, Роздільська селищна рада незаконно надала дозвіл на виготовлення проекту землеустрою для ведення особистої господарської діяльності. При голосуванні ради за таке рішення, виявилось, що один із депутатів явно порушив закон, що запобігає конфлікту інтересів.

"Зокрема, один із депутатів, який голосував за виділення спірної земельної ділянки своєму братові, Миколаївським районним судом визнаний винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-7 КУпАП України (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів)", - пишуть у органах.