lab4Згідно з “Планом моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища Львівської області на 2017 рік” Державна установа “Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України” протягом 2017 року провела моніторингові лабораторні дослідження об’єктів довкілля.

Зокрема, у 2017 році досліджено 72 проби ґрунту на вміст солей важких металів:

- в зоні впливу звалища ТПВ «Збиранка»– 14 проб, виявлені відхилення в 8 пробах;

- в зоні впливу породного відвалу Червоноградської ЦЗФ (с. Сілець, с. Городище та с. Межиріччя Сокальського району) – 23 проби, відхилення виявлені в 3 пробах;

- в зоні впливу звалищ ТПВ міст області – 27 проб, з них відхилення виявлені по межі СЗЗ звалищ м. Стрия у 4 пробах та м. Самбора у 2 пробах.

Крім того, проведені дослідження 6 проб ґрунту відібраних в промзоні «Рясне» м. Львова, з яких у 2 пробах виявлені перевищення ГДК солей важких металів, та 2 проби ґрунту, відібраних в зоні впливу тепличного господарства в с. Станків Стрийського району, забруднення ґрунту пестицидами не виявлені.

Також проведені дослідження 65 проб ґрунту відібраних у житловій зоні населених пунктів (дитячі майданчики в паркових зонах), з яких забруднення паразитами виявлені у 2 пробах.