1496928290 4430У понеділок, 5 березня, львівські активісти, які заявили про готовність блокувати концерт Ірини Білик 6 березня, звернуться до голови ЛОДА Олега Синютки з проханням заборонити цей захід.

«Оскільки Львівська міська рада самоусунулася від цього питання, останньою інстанцією, яка може на щось вплинути, є губернатор. У Олега Синютки буде один день для прийняття рішення», - розповів Форпосту координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик.

За його словами, було наведено достатньо фактів на підтвердження того, що Ірина Білик виступала у Росії і у 2014, і в 2017 роках. Відтак, концерт у Львові відбудеться за однієї умови, якщо співачка чітко скаже своїм шанувальникам, що Росія – це країна-агресор, а Крим і Донбас – окуповані нею території. В іншому випадку концерт блокуватимуть.

Нагадаємо, 28 лютого, під час прес-конференції продюсер співачки Ірини Білик Олег Збаращук заявив, що співачка як відповідальна громадянка України з 2014 року і дотепер жодного разу не виступала ані на території Російської Федерації, ані на території Автономної Республіки Крим. Проте, львівські активісти навели факти, які доводять протилежне.

Додамо, раніше у Львові було скасовано концерт Потапа і Насті Каменських. Напередодні про заборону концерту говорили на пленарному засіданні Львівської облради.