sadovyj115ccПротягом вчорашнього дня у Львові очистили понад 90 переповнених майданчиків з ТПВ. На сьогодні з 1220 майданчиків переповнених залишається 302. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міський голова Львова Андрій Садовий.

"Після вчорашньої комісії з надзвичайних ситацій в області жодної додаткової можливості для вивезення наразі не з’явилось. Вивозимо там, де і раніше, використовуючи попередні домовленості в Львівській області та інших областях. Чекаємо на підписання договорів з новими полігонами, які підготували та скерували ще вчора ввечері.

Дякую за цінні поради, які Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передавав мені через опублікований на YouTube відеодіалог з львівським губернатором. Це, безумовно, дуже цікавий стиль спілкування. Я принагідно запрошую главу уряду до Львова, аби особисто скоординувати дії державних структур по недопущенню екологічної кризи у Львові.

Питання, які слід негайно вирішити це:
➡ припинення блокади міста. І не лише на 7 днів, як вчора пообіцяв губернатор, а в принципі.

➡ протиаварійні та стабілізаційні роботи на Грибовицькому сміттєзвалищі. Суд за зверненням Генпрокуратури заборонив нам там будь-які роботи. Їх, на сьогодні, може робити лише ДСНС.

➡ розблокування процесу по кредиту Європейського інвестиційного банку для будівництва сміттєпереробного комплексу. 3 лютого буде рік (!) з часу підписання угоди", - написав Андрій Садовий.