Конкурсна комісія рекомендувала призначити на посаду гендиректора Комунального закладу Львівської облради «Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимира Похмурського, який був єдиним кандидатом, що зголосився на конкурс.

Відповідне рішення конкурсна комісія прийняла сьогодні, 26 січня, – передає IA ZIK.

Як повідомила голова конкурсної комісії, в.о. директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, за наявності одного кандидата конкурс не проводиться. Конкурсна комісія може прийняти рішення про його рекомендацію, або ж про оголошення нового конкурсу. Комісія одноголосно вирішила рекомендувати сесії Львівської облради призначити керівником В.Похмурського.

Під час виступу на комісії 51-річний медик повідомив, що раніше 24 роки працював у Львівській лікарні швидкої допомоги, попередні три роки очолював Івано-Франківський центр екстреної медичної допомоги. Останній місяць він виконував обов’язки гендиректора «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

В.Похмурський повідомив про першочергові завдання у разі призначення на посаду.

«Завдання номер один – до серпня запустити центральну оперативну диспетчерську. Саме такий термін дав голова ЛОДА Олег Синютка. Це дасть можливість порятунку людського життя по всій території області, раціонального використання коштів, контролю за використанням ліків. Друге – приведення до нормального стану транспортного парку, створення школи інструкторів, підвищення кваліфікації виїзних бригад, створення школи медичного порятунку, співпраця з медичним університетом, міжнародна співпраця, залучення додаткових коштів, доукомплектування кадрів», – зазначив він.

В.Похмурський зауважив, що готовий запропонувати посаду Юрію Пацюрку, який наразі очолює нереорганізований обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

«Я мав розмову з Юрієм Михайловичем, коли приймав рішення подаватися на конкурс. Я його дуже добре знаю. Ми працюємо на взаємоповазі. Він розуміє ситуацію, яка склалася. Якщо не я, то хтось все одно мав би податися на цей конкурс, оскільки таке було рішення власника (Львівської облради, – ZIK). Він висловив своє бажання, воно буде втілене, щоб людина могла працювати. Я запропонував посаду, яку він собі вибере», – сказав В.Похмурський.

Кінцеве рішення про призначення керівника буде прийматися на сесії Львівської облради 31 січня.

Як повідомлялося, після довгих перипетій та дискусій наприкінці травня 2016 року Львівська облрада таки прийняла рішення про реорганізацію служби екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Передбачалося завершити реформу, розпочату в державі ще у 2013 році. Йдеться про об’єднання служби екстреної допомоги в єдине ціле (на сьогодні на Львівщині є три юридичні структури) та створення єдиної оперативної диспетчерської для керування бригадами «швидкої» у всій області.

У колективі обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заявляли, що реорганізація відбувається з порушеннями. Зокрема, не завершивши об’єднання структур «швидкої», у Львівській облраді оголосили конкурс на посаду гендиректора обласного центру, у той час, коли там досі є діючий керівник – директор Юрій Пацюрко.

Як повідомлялося, на посаду генерального директора Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицина катастроф раніше зголосилися шестеро претендентів.

Зокрема, документи на конкурс, оголошений управлінням майном ЛОР, подали двоє медиків із Запоріжжя – Володимир Василенко і Сергій Баранник, заступник головного лікаря Городоцької ЦРЛ Анатолій Матківський, лікар Львівської станції швидкої допомоги Ярема Качмар і головний лікар станції Наталія Поважук, заступник директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Середа.

У підсумку жоден із кандидатів не набрав потрібної кількості голосів членів конкурсної комісії. Було оголошено повторний конкурс.