Служба безпеки України скасувала 5-річну заборону на в`їзд в Україну для мера Перемишля Роберта Хоми. Про це ZAXID.NET стало відомо від високопоставленого джерела в центральному апараті СБУ. За словами джерела, скасування заборони стало можливим завдяки особистому втручанню президента України Петра Порошенка.

У прес-центрі СБУ не змогли оперативно підтвердити або спростувати інформацію щодо скасування постанови про заборону в'їзду до України Роберта Хоми. ZAXID.NET скерував до СБУ відповідний запит про це і чекає на відповідь.

Нагадаємо, що про включання мера польського Перемишля до списку персон нон грата стало відомо 17 січня, коли українські прикордонники відмовились впустити Роберта Хому на територію України у міжнародному пункті пропуску в Шегинях. Пізніше в СБУ підтвердили, що Хомі заборонений до України на 5 років «за участь в антиукраїнських заходах та розпалювання міжнаціональної ворожнечі».

Включення Роберта Хоми до списку персон нон грата в Україні викликало різку реакцію Варшави. МЗС Польщі надіслало офіційну ноту з вимогою пояснити причини такого кроку, а віце-міністр закордонних справ Польщі Ян Дзєдзічак заявив, що такі дії шкодять польсько-українським стосункам і пригрозив бойкотом спільних українсько-польських заходів.