ba0c41f697cc74b9e94a94675592b9e5Прикордонники  Мостиського загону запобігли двом спробам вивезення неповнолітніх дітей з території України. Про це повідомляють у Державній прикордонній службі.

"Так сьогодні вночі у пункт пропуску "Краківець", що на українсько-польському кордоні,  прибула громадянка України з дитиною 2012 року народження. Під час перевірки документів з’ясувалось, що дозвіл батька на вивіз дитини за межі країни підроблений. Адже чоловік на момент видачі цього доручення знаходився за кордоном", - пишуть на сайті служби.

Аналогічне правопорушення зафіксоване на залізничній станції "Мостиська" минулої доби. Співробітники прикордонного відомства під час здійснення заходів контролю виявили у нашої співвітчизниці також підроблене доручення на вивіз дитини 2005 року народження.

По даним фактам було проінформовано представників Національної поліції про ознаки можливого злочину передбаченими ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів». Жінки разом з дітьми змушені були залишитися на території України.

"Державна прикордонна служба України нагадує, якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків (іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною). Для оформлення такого документа слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України", - попереджають прикордонники.