10432 800x600 800px Luetzenhofer Friedhof 029Днями співробітники СБ України затримали двох виконавців підриву польського «Меморіалу Орлят» на Личаківському кладовищі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус. Про це повідомив Голова СБУ Василь Грицак під час робочої поїздки на Одещину, інформує прес-служба структури.

«За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням біглого екс-президента під кураторством російських спецслужб», - повідомив очільник СБУ.

За його словами російські спецслужби не залишають спроб розхитати ситуацію, зокрема у Бессарабії, раніше успішно  блокованих СБУ.

«Я хочу відчути «пульс», з яким працює управління та здатність колективу відповідати на виклики, що існують у такому складному регіоні», - підкреслив Голова Служби на робочій зустрічі.

Нагадаємо, 13 березня близько 21.15 на території Личаківського цвинтаря у Львові пролунав вибух на клумбі одного з полів кладовища. Вибухнув невідомий предмет, який хтось закинув на територію через огорожу. 

Раніше, у Варшаві також висловили припущення, що цей інцидент має російський слід.