15136 w 647Львівські залізничники, що планували купити акумулятори вдвічі дорожче, ніж в інтернет-магазині, розірвали договір під тиском антикорупційників, пишуть у Bihus.info.

Про це повідомляють юристи проекту “Тисни” (Bihus.Info) з посиланням на сайт ProZorro.

Нагадаємо, як з’ясували журналісти сайту “Наші гроші. Львів”, регіональна філія “Львівська залізниця” підписала договір на поставку акумуляторів на 2,6 млн грн - по 15,9 тис грн за штуку. Водночас, в інтернет-магазинах подібні акумулятори можна придбати вдвічі дешевше - від 6,6 тис грн.

Крім того, договір з ТОВ “Аквілон-Енергія” було укладено з порушенням - замість 60 місяців гарантії (як вимагала тендерна документація), в укладеному договорі термін гарантії складав лише 12 місяців. Варто зазначити, що саме невідповідність техспецифікації стала причиною відхилення більш вигідної пропозиції (2,14 млн грн) від компанії “Сантана Ойл”.

З інформацією про завищену ціну і виявлені порушення юристи проекту “Тисни” (Bihus.Info) звернулись до замовника (регіональної філії “Львівської залізниці”) і Державної аудиторської служби.

У ДАС відповіли, що направили до замовника рекомендації щодо “вжиття заходів з усунення виявлених порушень”.

А вже за кілька днів на сайті ProZorro з’явилась інформація, що угоду розірвано. 

skanirovat20007 1 prozorro888