sud 1Голова Золочівського районного суду Львівської області скаржиться на втручання в його діяльність з боку мера міста Золочева.

Голова Золочівського районного суду Львівської області Сивак Володимир Миколайович повідомив про те, що мер міста Золочева здійснив втручання в здійснення правосуддя в адміністративній справі, передає прес-центр Судової влади України.

Так, голова райсуду повідомляє, що в його провадженні перебувала адміністративна справа за позовом міського голови до Золочівської міської ради Львівської області про визнання дій протиправними, зобов'язання прийняти до розгляду чергової сесії заяви про надання права на виготовлення проекту землеустрою щодо передачі у власність земельної ділянки площею 0 , 0441 га, про визнання незаконним та скасування рішення Золочівської міської ради «про здійснення добору земельних ділянок для підготовки до проведення земельних торгів».

Провадження у зазначеній адміністративній справі відкрито 22 червня 2017 року.

В. Сивак стверджує, що з тих пір мер міста Золочева всіляко намагається дискредитувати його як суддю та голову суду, поширюючи неправдиву інформацію про нібито вчинення ним дисциплінарного проступку, кримінальних злочинів, про порушення присяги судді, сприяючи формуванню негативної думки громадськості про його діяльності.

Мер міста Золочева  направив до Вищої ради правосуддя звернення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності у зв'язку з винесенням їм нібито свідомо незаконної постанови, а також до Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро України заяву про вчинення кримінального злочину, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України.

Аналогічну заяву міського голови було направлено генеральному прокурору з проханням внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених статтями 364, 375 Кримінального кодексу України.