Станом на 15:00 год неділі, 29 січня, у Львові очистили від сміття 357 контейнерних майданчиків ТПВ. Відтак, на сьогодні вже вивезли майже всі залишки твердих побутових відходів, накопичених на території міста.

Про це у неділю по обіді повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації з посиланням на директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарія Романчука.

За його словами, міське сміття приймають обласні сміттєві полігони, з якими досягнуто офіційних домовленостей.

"Загалом перевантаженими у Львові були 380 контейнерних майданчиків, де накопичилось більше 1400 тонн відходів, - розповів Назарій Романчук. - Залишилось очистити лише 23 майданчики".

У прес-служі ЛОДА на забули нагадати, що роботу із вивезення ТПВ з міста координує спеціальна комісія, створена при облдержадміністрації.

Однак вже увечері неділі надійшло повідомлення від прес-служби Львівської міськради з кардинально іншими цифрами.

«Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури, станом на 21.00 год сьогодні в місті є ще 105 майданчиків, з яких не вивезено ТПВ. Нагадаємо, станом на 09.00 год сьогодні не вивезених майданчиків було 161», інформує прес-служба Ратуші.

Загалом у Львові 1222 сміттєві майданчики, які обслуговують 6 компаній-перевізників: ТзОВ «ДВ-Екосвіт» (202 майданчики), ТзОВ «Санком-Львів» (174), ТзОВ «СпецавтотрансЛьвів» (248), ТОВ «AVE Львів» (327), ЛКП «Львівспецкомунтранс» (204) та ТзОВ «Грінера-Україна» (65), - дадали у повідомленні.