Сьогодні експерти науково-експертної групи щодо ділянки, виділеної під новий полігон ТПВ, здійснять робочий виїзд на територію колишнього гірничо-хімічного підприємства «Сірка» у Яворівському районі.

Про це сьогодні, 30 січня, під час брифінгу повідомив міський голова Андрій Садовий.

Планується  обстежити ділянку з точки зору придатності її для облаштування нового полігону ТПВ, інформують у прес-службі Львівської міськради.

«У п’ятницю прем’єр-міністр України Володимир Гройсман дав доручення обласній адміністрації передати Львову ділянку під полігон ТПВ. Також це питання обговорювали на комісії з питань надзвичайних ситуацій області. Сьогодні я підписав розпорядження про створення експертної групи, яку очолив академік Юхновський. Сюди увійшли також найкращі фахівці з цих питань, які знаходяться у Львові, професорський склад, представники органів місцевого самоврядування Яворова та Новояворівська, адже наше завдання – працювати максимально публічно та відкрито. Ми повинні зрозуміти, наскільки ця ділянка готова для розміщення об’єктів ТПВ. На роботу цієї комісії та фінальне рішення ми виділяємо 2 тижні. Сьогодні буде робочий виїзд на ділянку, буде обстеження, працюватимуть фахівці різних напрямів, і кожен крок нашої роботи буде максимально публічним. Також відбуваються сесії сільських рад з цього питання, тому наша позиція однозначна: рішення має бути консолідоване, публічне та відкрите», – заявив Садовий.

Він також підкреслив, що виняткове право на виділення ділянки, надання дозвільних документів, а також введення в експлуатацію будь-яких полігонів ТПВ належить державним органам влади. Відтак, важливим є розуміння проблеми і з боку облдержадміністрації та прем’єр-міністра України.