yavoriv kolazhЯворівська районна рада ухвалила рішення про заборону будівництва полігону ТВП на території району. Рішення було ухвалено, сьогодні, 30 січня, на позачерговому засіданні сесії Яворівської районної ради. За проголосував 31 депутат – усі, що брали участь у сесії, повідомляєГал-інфо.

Зокрема, під час сесії голова Яворівської районної ради Орест Хлян пообіцяв вивести людей на акції протесту проти  будівництва на території Яворівського району сміттєпереробного заводу.

«Наша ділянка з об’єктивних причин є найбільш підготовленою для побудови сміттєпереробного заводу. І ми розуміємо масштаби проблеми, з якою зіткнувся Львів. Але Яворівська районна рада спільно і жителі району вважають, що сьогодні є реальна загроза нормальному екологічному існуванню Яворівського району. Ми не можемо допустити будівництво сміттєпереробного заводу і вимагаємо, аби влада відмовилася від його побудови на території нашого району. В разі чого, ми будемо продовжувати  протестувати і спільно з громадою будемо координувати наші подальші дії». 

«Територія, на якій планують будувати сміттєпереробний завод, лежить близько до шкіл.  Це надто велика загроза для наших дітей. Всі жителі району категорично проти будівництва нового полігону для сміття. Я впевнений, що позиція громади залишиться незмінною. Вважаю, що думка громадськості – надважлива. Тому владі потрібно шукати нові місця, аби не створювати ще більшого конфлікту з громадою Яворівщини», – зазначив заступник голови Яворівської районної ради Володимир Мацелюх.

На рішення влади  про будівництво сміттєпереробного заводу на території Яворівського району, гостро відреагував  народний депутат України Володимир Парасюк, який, нагадаємо, переміг на виборах в окрузі №122, що охоплює Жовківський та Яворівський райони: «Проблема сміттєпереробного заводу об’єднала весь район. Я спілкувався з Андрієм Садовим та Володимиром Гройсманом для того, аби дійти до спільного знаменника в цій справі. Влада постійно говорить за децентралізацію і прийняття рішень на місцях, однак знову скидає його згори в імперативній формі. Постає питання: а що можуть мати громада району, в разі будування заводу? Окрім 300 робочих місць – екологічну небезпеку для жителів. Нам потрібно створювати конструктивний діалог. Необхідно  відставляти політичну складову і вмикати голову».