Львівський портал

Депутати міськради Львова вимагають впровадження дієвого механізму обмеження розважальних заходів у місті на час пам’ятних та жалобних дат. Про це сьогодні, 1 грудня, під час сесійного засідання ради заявила депутат Мар’яна Батюк.

Депутат нагадала, що пожежа 27 листопада трапилась у клубі «Мі100» у день вшанування пам’яті жертв Голодомору.

« Уніч на 27 листопада у Львові виникла пожежа в розважальному центрі на вулиці Науковій.  У результаті цієї  надзвичайної ситуації за медичною допомогою звернулося 22 людини, з яких 14 було госпіталізовано, причому двоє в дуже важкому стані.  У вівторок стало відомо, що одна людина померла від отриманих опіків. Прикметно, що трагедія сталась у  час проведення приватними особами масштабних розважальних заходів у Всеукраїнський День пам’яті жертв Голодоморів.  На жаль, ще й досі через неналежний рівень виховання та недотримання норм моралі з боку певних категорій громадян та суб’єктів підприємницької діяльності, у жалобні та пам’ятні дні проводяться дискотеки та масові заходи із вживанням алкогольних напоїв»,- зазначила вона.

«У зв’язку з подіями, які трапились у Львові, ми звертаємось до міського голови та виконавчого комітету з вимогою розроблення та впровадження дієвого механізму обмеження розважальних заходів у місті на час пам’ятних та жалобних дат», – додала депутат.

Інші колеги підтримали пропозицію М. Батюк щодо обмеження розваг під час жалобних днів.

Нагадаємо, у Львові в ніч на 27 листопада вогнеборці ліквідували масштабну пожежу в розважальному центрі «Мі100». На ранок у лікарні потрапило 25 людей, і двоє із них до реанімації. Очевидець подій розмістив відеозапис пожежі на порталі YouTube.

За даними правоохоронців, причиною пожежі стало невдале фаєр-шоу. В ніч на 29 листопада у Львові помер 47-річний відвідувач нічного клубу, де сталася пожежа. Після цього керівника львівського клубу «Мі100» взяли під варту.