31 січня вночі жителі села Чолгині Яворівського району заблокували в’їзд львівським сміттєвозам. Перед сміттєзвалищем вони організували блокпост, повідомляє Гал-інфо.

«Після позачергових сесійних рад (Яворівської районної та сільських рад) небайдужі мешканці села Чолгині об’єдналися і вирішили відстежити номера сміттєвозів, які заїжджали на територію сміттєзвалища. За ніч чергування на блокпості вони помітили 3 львівські сміттєвози, і заблокували їм в’їзд», – прокоментував ситуацію голова  земельної і екологічної комісії Яворівського району Сергій Дяків.

Мешканці Яворівщини також повідомили, що сьогодні вночі вони знову вийдуть на чергування.

Нагадаємо, що 27 січня, під час перебування у Львові Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про виділення ділянки в Яворівському районі (на території колишнього ДГХП "Сірка") для облаштування нового львівського полігону ТПВ.

У понеділок, 30 січня, голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ділянки у відання ЛКП «Збиранка».

Того ж дня Яворівська районна рада на позачерговій сесії постановили заборонити нові сміттєзвалища на території району. Місцевих депутатів підтримують мешканці, які готові влаштовувати акції протесту проти «нових Грибович». Ділянку вивчає експертна група.