Львівський портал

Неголосування за законопроект №4121 у Верховній Раді України 17 листопада 2016 року – це безвідповідальне рішення фракції «Самопоміч». Про це сьогодні, 1 грудня, під час пленарного засідання міськради Львова заявив депутат Ігор Телішевський, звертаючись до керівника фракції партії у Раді Олега Березюка та міського голови Львова Андрія Садового.

За його словами, реалізація проекту впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті не тільки полегшить життя пасажирів та водіїв, але й легалізує один з найбільших тіньових ринків обігу готівки.

«На превеликий жаль, законодавство України не було пристосовано для впровадження європейської системи електронного квитка муніципальним транспортом. У форсованому режимі депутатами Верховної Ради України були підготовлені зміни до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку проїзду у міському транспорті (№4121), який під час розгляду 17 листопада 2016 року у першому читанні не був підтриманий жодним депутатом фракції «Самопоміч», яка позиціонує себе як найбільш проєвропейська», – заявив він.

«Вважаю це рішення вашої фракції у Верховній Раді яскравим прикладом політики подвійних стандартів та небажанням виводити з тіні ринок транспортних перевезень, як у нашому місті, так і загалом у державі. Звертаюсь до вас з проханням роз’яснити, на моє переконання, безвідповідальне рішення вашої фракції щодо не підтримки пропозиції впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському транспорті…Я хотів би, що Андрій Іванович пояснив, чому фракція «Самопоміч» не проголосувала за цей законопроект?», – зазначив депутат.

Нагадаємо, 17 листопада фракція «Самопоміч» не проголосувала за законопроект, що стосується впровадження е-квитка у містах України. Детальніше про це та про те, коли, як і для чого у Львові запровадять е-квиток читайте тут.