Львівська облрада звернулася до Верховної Ради та Кабміну щодо пільгового ввезення на митну територію України транспортних засобів учасниками АТО, повідомляє ZIK.

 Таке звернення депутати прийняли на сесії 31 січня.

Депутати Львівщини пропонують зняти усі митні та податкові платежі на ввезення одного особистого легкового автомобіля для учасників бойових дій.

«Вважаємо, що прийняття такого рішення стане реальним кроком для забезпечення соціальних прав та гарантій військовослужбовців, а також справедливою компенсацією за ризик власним життям і безпекою в умовах військових дій», – йдеться у зверненні.

Зазначається, що у ВРУ зареєстровані відповідні законопроекти, які передбачають звільнення учасників бойових дій від сплати митних зборів при ввезенні легкового автомобіля з двигуном об’ємом не більше ніж 3000 куб см, проте в цих документах жодного слова не сказано про звільнення від податкових платежів, а це ПДВ (20%) та акцизний збір.

Окремо депутати звернулися до ВРУ та Кабміну з проханням розглянути пропозицію про тимчасове ввезення вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією на територію України, збільшивши термін їх перебування на митній території України до одного року.