1511369098 0989377287c9bf728c8de2d2f376a1f31651ed88Шевченківський районний суд м. Львова засудив хлопця, який, отримавши повістку, вчасно не з'явився у райвійськкомат. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Status Quo. 

Хлопець перебував на обліку призовників у Личаківсько-Залізничному об'єднаному районному військовому комісаріаті м. Львова та підлягав проходженню строкової військової служби. 9 листопада 2016 року він пройшов у військкоматі медичне обстеження та отримав під особистий розпис повістку з терміном прибуття 16 листопада з подальшим вибуттям до війська в складі команди №55/8061 для проходження строкової військової служби. Однак у зазначений термін та в подальшому без поважних на те причин до військового комісаріату не прибув та жодних обставин свого неприбуття не повідомив, чим ухилився від призову на строкову військову службу.

В судовому розгляді обвинувачений повністю заперечив свою винуватість у вчиненні інкримінованому йому кримінальному правопорушенні, вважаючи, що його ніхто не визнавав таким, що підлягає призову на військову службу та не повідомляв про явку на призовний пункт. Коли 9 листопада його оглянули лікарі, йому вручили повістку про явку на 10.11.16 та повідомили, що він мав прибути з результатами аналізів (флюорографії та інших досліджень). Пройти всіх аналізів він не встиг і тому 10.11.16 не прибув. Після цього чекав повторного виклику, але такого не отримав.

Незважаючи на не визнання призовником своєї вини, суд вирішив, що його винуватість у вчиненому повністю і обєктивно стверджується доказами матеріалів кримінального провадження. Те, що обвинувачений не представив результати аналізів, не є перешкодою для вручення йому повістки.

При обранні міри покарання підсудному суд врахував, що він позитивно характеризується за місцем проживання, здійснює догляд за бабцею, що досягла 80-річного віку. Тому, визнавши винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 335 КК України та призначивши покарання у виді одного року обмеження волі, звільнив від відбування покарання.