239397Як відомо, останнім часом у Львові розпочали активну боротьбу зі сміттям. Так, в місті Лева незабаром повинен запрацювати новий сміттєпереробний завод; не менш важливим досягненням стало те, що відтепер в місті працює сайт, покликаний допомогти львів’янам з сортуванням відходів. Однак проблема зі сміттям за останні роки набула великих масштабів, тому на цьому у Львові зупинятися не планують. Так, нещодавно стало відомо, що в нашому місті планують звести спеціальні майданчики для будівельних відходів. Про це львів’янам розповідає сайт «Ulvovi.info».

Майданчики для будівельних відходів – важлива для міста річ не тільки з огляду на сміттєву проблему. В останні роки Львів активно розбудовують, тут з’являється все більше новобудов, а, відповідно, виникають і тонни будівельного сміття, яке також потрібно вивозити.

Такий проект передбачає реалізацію кількох компонентів. По-перше, це рекультивація сміттєвого полігону в Грибовичах. По-друге, будівництво спеціального комплексу переробки будівельних відходів на Пластовій вулиці у Львові. По-третє, необхідним є влаштування нового санітарного регіонального полігону для будівельних відходів, а також облаштування міських центрів збору будівельного сміття. Однак розробники ідеї переконані, що для досягнення необхідного результату потрібно, щоб всі перелічені компоненти реалізувалися в сукупності, одночасно, адже окреме втілення ідей не сприятиме боротьбі з масштабами будівельного сміття в місті.

Окрім цього, існує ідея щодо виділення ділянки для прийому будівельних відходів в кожному окремому районі нашого міста. Такі майданчики покликані частково розвантажити загальний потік міських відходів, а також покращити ефективність збору сміття.