5a76b818b3540У Львові офіційно призначено гендиректора Львівської обласної клінічної лікарні – попереднього керівника Михайла Гичку. Таке рішення ухвалили сьогодні, 15 травня, під час сесії Львівської обласної ради. За кандидатуру Михайла Гички проголосували 46 депутатів.

Гичка працює на посаді уже сьомий рік, а тепер його обрано керівником ще на п'ять років.

Нагадаємо, іншу конкурсантку Наталію Ван Доеверен не допустили до участі у конкурсі через проблеми з документами. А саме, як повідомив член конкурсної комісії, начальник управління майном спільної власності облради Микола Бандра, претендентка не подала низку документів: довідку МВС про наявність чи відсутність судимості, витяг з державного реєстру про відсутність чи наявність корупційних правопорушень та підтвердження подання е-декларації.

Варто зазначити, нещодавно у соцмережі опублікували компромат на Михайла Гичку, очільника львівської обласної лікарні.

Окрім того, у 2008 році за результатами тендеру Львівський обласний клінічний діагностичний центр (ЛОКДЦ) купив медичне обладнання на 18 млн 570 тис. грн у ТОВ “Львівбудмакс”. Серед обладнання було закуплено і комп’ютерний томограф ціною в 10,057 млн грн., пишуть "Наші гроші.Львів".

Журналісти з‘ясували, що незадовго до цього той же томограф придбала інша фірма – ТОВ “Оздоровчий центр “Медичний Львів”, однак значно дешевше, за 5 млн 661 тис. грн. Керівником тендерного комітету i головним лікарем діагностичного центру на той час був Михайло Гичка, а одним із засновників фірми “ОЦ “Медичний Львів” – його син Назарій, зять Богдана Дубневича.

Далі томограф, куплений “ОЦ “Медичний Львів”, згідно iз взаємозаліком двох фірм опинився у власності ТОВ “Олімпус К”. Остання продає його відомій за багатьма журналістськими розслідуваннями фірмі ТОВ “Передзвін” вже за 10, 057 млн грн. А вже “Передзвін” продав томограф “Львівбудмаксу”.

Усі фірми, що з’явились у цій хитромудрій схемі придбання томографа з рентабельністю оборудки в 100%, тісно пов’язані між собою через людей, які фігурують у їх керівному складі та числяться серед засновників, — це Роман Васьків, Юрій Пастернак, Назарій Гичка та його батько Михайло Гичка, а також брати Дубневичі.