«На «Збиранці» треба проводити невідкладні протиаварійні роботи, а вже після цього приступати до рекультивації полігону. Це принципово. Там висять схили, там є інфільтрати, там треба щось робити з біогазом. Нам треба недопустити розширення обвалу полігону. А для того, щоб зробити це вирівняння, потрібно сміття, тому що не може бути різнорідний ґрунт. Так проектом передбачено», – розповів Сергій Бабак.

Він сказав, що для цього укріплення на Грибовицьке сміттєзвалище возитимуть сміття після того, як Малехів прийме відповідні положення.

«Є 2 фактори. Перший – це може робити підрядна організація, з якою міська рада заключить договір і буде оплачувати ці роботи. Але для цього треба, щоб Малехівська сільська рада відвела 3,5 га земельної ділянки, тому що законодавством заборонено проводити роботи на ділянці, яка невідведена належним чином. Є другий варіант, коли оголошується надзвичайна ситуація і це повноваження проводиться для невідкладних протиаварійних робіт. Ми все ж маємо надію, що малехівська рада зрозуміє важливість ситуації, бо це наша спільна відповідальність за те, що може там відбутись», – додав С. Бабак.