1 239606Наприкінці цього місяця львів’янам обіцяють провести справді незабутнє музичне свято. 27 травня У Львові проведуть безкоштовний фортепіанний та флейтовий концерт відомі виконавці, які в ці дні завітають до нашого міста. Про це львів’янам розповідає сайт «Ulvovi.info».

Так, в стінах Львівського органного залу відбудеться грандіозне дійство від флейтиста Тона Френа та піаністки Вероніки Ільченко. Виконавці обіцяють виконати надзвичайно мальовничу програму під назвою «Витоки», складену із творів тих композиторів, які свого часу натхненно працювали в традиційному стилі музики своїх рідних країн. Зокрема, виконавці взяли за основу твори Джозефа Джонгена, Шарля Кьоклена, Мирослава Скорика та багатьох інших відомих композиторів.

Наступного дня, 28 травня, музиканти також обіцяють провести для львів’ян та гостей міста два безкоштовних музичних майстер-класи: перший – фортепіанний, а другий – флейтовий. Такий тур, в межах якого виконавці відвідають місто Лева, організовують за сприяння посольства Королівства Бельгія в Україні.

Цікаво також, що в межах проведення цього туру музиканти відвідають і інші міста Львівської області. Зокрема, відомо, що завітають вони до Дрогобича, Трускавця та Золочева, де проведуть концерти для справжніх поціновувачів хороших класичних творів.

Нагадуємо, що Тон Френ є відомим бельгійським флейтистом, що встиг об’їздити з виступами безліч країн світу. Так, йому вдалося успішно виступити на найбільших аренах Європи, Америки та Азії.

Вероніка Ільченко свого часу навчалася в Королівській консерваторії Гааги, де удосконалила свої музичні вміння так, що сьогодні проводить незабутні концерти високої класичної музики разом зі своїм не менш талановитим колегою.