synjutka1Сьогодні серед основних проблем Львівської області можна виділити недостатнє покриття стільниковим зв’язком віддалених районів та пасажирські перевезення, повідомляє ZIK.

Про це сьогодні, 1 лютого, повідомив під час заслуховування звіту Департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА керівник області Олег Синютка.

«Великим плюсом є обсяг виконаних у минулому році дорожніх робіт. Однак проблемою №1 залишаються пасажирські перевезення. Зараз ведеться дискусія, що робити: стримувати підняття цін і розуміти, що транспортні засоби не будуть оновлюватися, чи піднімати ціни і скеровувати ці кошти на ремонт автобусів.

Крім того, найбільшим викликом є і мобільний зв’язок, особливо на автомобільних дорогах. Також суттєво погіршилася ситуація з дротовим радіомовленням. Але сьогодні радіо – це один з тих засобів, які гарантують безпеку, особливо в умовах війни», – зазначив голова Львівської ОДА.

Як додав директор департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Роман Кокотайло, станом на 1 січня 2017 року покриття стільниковим зв’язком становить 87%.

«Проблеми з мобільним зв’язком мають гірські райони Турківського, Сколівського та Старосамбірського районів. Тому у 2017 році планується встановити щонайменше 15 базових станцій, які забезпечать якісніший зв’язок», – пояснив він.