Цікавим є той факт, що рівно за тиждень до призначення – 24 січня 2017 р., Богдана Колодія звільнили з посади керівника Воютицького спиртзаводу за грубі порушення трудових обов’язків (п.1 ст.41 КЗпП України) та нанесення спиртзаводу фінансових збитків на 7,4 млн грн. Відповідні копії документів є в розпорядженні «Львівського порталу».

«За допущені порушення фінансової та господарської дисципліни, неналежне виконання посадових обов’язків, невиконання розпорядчих документів (наказів) ДП «Укрспирт» притягнути т.в.о. керівника Воютицького МПД Колодія Б.П. до дисциплінарної відповідальності…», – йдеться у висновках службового розслідування причин збитковості Воютицького спиртзаводу.

Керівництво ДП «Укрспирт» 30 січня 2017 р. передало матеріали службового розслідування по виявлених зловживаннях на Воютицькому спиртзаводі до Нацполіції з проханням терміново вжити заходів.

«В ході службового розслідування встановлено, що основними причинами збиткової роботи є недотримання планових обсягів надання послуг…, відсутність належного контролю за виробництвом з боку керівництва Воютицького МПД…, внаслідок чого загальні збитки підприємства за серпень-грудень 2016 року склали 7,4 млн грн…

Вказані вище обставини та нанесення збитків ДП «Укрспирт» дає підстави вважати, що в діях посадових осіб Воютицького МПД (керівника Колодія Б.П. – Ред.) наявні ознаки складу злочину, передбаченого ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)», – йдеться у зверненні керівництва ДП «Укрспирт» до правоохоронних органів щодо виявлених зловживань з боку свата нардепа Богдана Дубневича.

Це не перше зловживання родичами народних депутатів братів Дубневичів на державних підприємствах ДП «Укрспирт». З’ясувалося, що інший сват – тільки цього разу сват нардепа Ярослава Дубневича – Сергій Пиртко у 2014-2015 рр. перебував на керівних посадах на Вузлівському спиртзаводі. В червні 2015 року в ході перевірки діяльності Вузлівського МПД ДП «Укрспирт» були виявлені низка правопорушень. За фактом їх виявлення 9 липня 2015 року слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Львівській області було відкрито кримінальне провадження № 32015140000000140 за ч.1 ст.204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Предметом розслідування було виявлення недостачі 30 тон зерна та виготовлення «лівого» (безоблікового) спирту на підприємстві, яким в той час керував сват нардепа Ярослава Дубневича Сергій Пиртко.