5 hrnНа Львівщині Пустомитівський район і місто Моршин вже прийняли відповідні рішення щодо монетизації пільг на проїзд у громадському транспорті. Про це під час чат-конференції повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, пише Дивись.info.

Він зазначив, що асоціація перевізників Львівщини підтримує монетизацію та навпаки вимагає швидких і кардинальних рішень. «Сьогодні я мав оперативну нараду з районами і містами області. Зокрема, Пустомитівський район і місто Моршин вже прийняли відповідні рішення щодо монетизації пільгових перевезень», – розповів голова Львівської ОДА.

За його словами, є також території, які наразі розглядають це питання. А щодо Львова, то голова Олег Синютка сказав, що місто скерувало лист, у якому зазначило, що не буде приймати відповідних рішень.

«Я запитав представника Львівської міської ради, – «а як ви збираєтесь вирішувати транспортну проблему, адже йтак загнали транспорт в колапс?». Чесно кажучи жодної відповіді я не почув. Я думаю, що у Львові будуть проблеми», – наголосив голова ЛОДА.

Він також додав, що ніяких важелів впливу на міську раду в цьому питанні не має.

Нагадаємо, у Львові 249 тисяч пенсіонерів «пролітають» із монетизацією за проїзд.