34479185 1942595585775079 176550424612962304 n7 червня 2018 р. об 11:00 у прес-центрі ЛігаБізнесІнформ відбудеться прес-брифінг на тему моніторингу та сертифікації неприбуткового сектору, шляхів подолання шахрайства і корупції під виглядом благодійної / громадської діяльності.

Організатор: моніторингова громадська організація “Черіті Тюнер” (член International Committee on Fundraising Organizations icfo.org від України), що впроваджує в Україні міжнародні стандарти Прозорості&Порядності неприбуткового сектору. В брифінгу також візьмуть участь лідери провідних неприбуткових організацій та представники соціально-відповідального бізнесу.

В Україні існує безліч прикладів, коли фінансова допомога, що надається для вирішення конкретних соціальних проблем (лікування важкохворих дітей або поранених бійців, притулки для вуличних тварин, громадські об'єднання ветеранів та навіть боротьба з корупцією), розкрадається або витрачається вкрай неефективно. Більше того, під виглядом благодійних чи громадських організацій часто працюють виборчі штаби політиків або структури захисту корпоративних інтересів бізнесів.

Єдиним шляхом подолання системних порушень та шахрайських дій з боку благодійних та громадських організацій, зокрема й тих, хто отримує міжнародну грантову допомогу чи бюджетні кошти, є дотримання міжнародних стандартів у здійсненні благодійної та громадської діяльності.

Моніторинг передбачає добровільну публічну звітність та незалежний моніторинг неприбуткових організацій щодо таких аспектів:
- відповідність діяльності критеріям суспільної користі;
- організаційне управління та запобігання конфліктам інтересів;
- фінансова прозорість та ефективність використання публічних коштів;
- запобігання відмиванню грошей та фінансування тероризму.

Учасники брифінгу:

Павло Новіков, голова правління моніторингової організаціїї «Черіті Тюнер»

Олена Парфенова, ГО «Батьки_СОС»

Софія Арасланова, Українська Рада Бізнесу

Максим Рябоконь, всеукраїнська волонтерська платформа «People`sProject»

Віталій Дейнега, БФ «Повернись живим»

Олена Мацибох, БФ «Крона»

Ганна Кононенко, адвокат, керівник практики Адвокатського об‘єднання «Monitum», юрист з питань неприбуткового сектору та соціального підприємства

Лариса Лавренюк, БФ «Краб»

Ніна Міщенко, керівник з комунікацій та креативного маркетингу «Тарян груп»

Віталій Кузьменко, ветеран АТО, представник Проектного офісу з утворення Міністерства у справах ветеранів

Віра Валлє, PhD у галузі економіки, правник, автор книг про корупцію

Катерина Жук, директор моніторингової організаціїї «Черіті Тюнер»

За підтримки БФ «Пчелка», БФ «Кожен Може», ГО «Україна без сміття», БФ «Твоя опора», БФ «Український Фонд Допомоги (Ufond)», БФ «Армія СОС», БФ «HappyPаw», БФ «Летс хелп», першої онлайн-платформи з обміну бонусами задля благодійних ініціатив «Япомога»

Місце проведення:Прес-центр ІА «ЛІГАБізнесІнформ», Київ, вул.. Т. Шамрила, 23

Акредитація: Катерина Жук 050-4422740, kzhook@ukr.net