Вголос

Те, що за півроку команда мера Львова не подала чіткого алгоритму, що робити зі сміттям - це або нефаховість команди, або чітке небажання вирішувати питання.

Про це голова фракції ВО «Свобода» у Львівській міськраді Маркіян Лопачак заявив сьогодні на сесії, передає кореспондент «Вголосу».

«Ви виділили ще 36 млн грн на вивіз сміття, але ми до сих пір не знаємо, куди пішли попередні суми? Ніхто за це не відзвітував. Фактично, ми платимо за вивіз сміття 720 тис. грн в день. Скільки коштів ми ще будемо виділяти: рік, каденцію? Чому ви за півроку не вийдете на сесію і не запропонуєте чіткого плану дій, план А, план В?», - заявив депутат. Він наголосив, що зараз ці дії влади виглядають як звичайна халатність і шкода місту, коли по усій країні возять не санкціоновано львівське сміття. «І ми з міського бюджету фактично фінансуємо цей кримінал. Рано чи пізно ці люди будуть нести кримінальну відповідальність і про це потрібно говорити відверто», - наголосив Лопачак.  

Він закликав розглядати всі питання, що стосуються виділення грошей на компенсацію за вивезення ТПВ, після того, коли буде чіткий алгоритм, куди рухаємося. 

«Визначіться врешті, чи ви господарник, чи очільник партії? Ви кажете, що поліція блокує машини з львівським сміттям. Чи не через те це, що більшість львів’ян просто стали заручниками ваших політичних амбіцій», - звернувся Лопачак до міського голови Андрія Садового.