gavrГалицький районний суд Львова обрав міру запобіжного заходу для Дмитра Гаврилюка, підозрюваного у вбивстві Мар’яна Родича, у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Про це Форпосту повідомила голова громадської організації «Варта700» Наталія Шелестак.

Напередодні, 2 лютого, за рішенням Апеляційного суду Гаврилюка, якого звинувачують також в організації замаху на бізнесмена Богдана Копитка, відпустити під заставу в 1,5 мільйони гривень. Відповідно сьогодні вранці під стінами суду відбулось пікетування, в якому взяли участь також рідні загиблих охоронців бізнесмена. Під тиском людей суддя Макойда Зеновій, котрий відпустив звинуваченого, написав заяву на звільнення.

Газета Ратуша писала, що 25 вересня 2015 року, близько 8:30, на вулиці Грекова, 8 біля власного під’їзду став жертвою невідомих кілерів 50-річний підприємець Мар’ян Родич, який вийшов із квартири купити сік для дітей. Чорне БМВ з армійськими номерами, яке стояло неподалік, ні в кого не заронило підозр, адже поряд — військкомат. Один із кілерів, що сиділи у салоні, впритул розрядив в чоловіка автоматний магазин (одна куля поцілила навіть в око), і автівка поїхала далі, не пригальмовуючи.