Перемишлянський районний суд засудив колишнього сільського голову Червонянської сільради Львівської області до 5 років позбавлення волі за незаконну передачу 6 га землі своїм родичам і підлеглим.

Вирок суду від 31 січня оприлюднено в Єдиному держреєстрі судових рішень, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з оприлюдненим вироком, сільський голова був визнаний винним в тому, що підробив протоколи сесії сільради і вніс в них завідомо неправдиві дані, згідно з якими на сесії розглядалися і були затверджені рішення про дозвіл на виготовлення землевпорядної документації на виділення 3 земельних ділянок площею по 2 га кожен його дочки і сина, а також землевпорядника сільради.

Крім того, колишній сільський голова визнаний винним в тому, що допустив зловживання службовим становищем для отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки.

У зв'язку з цим суд засудив підсудного до п'яти років позбавлення волі, на три роки позбавив його права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків в органах державної влади та органів місцевого самоврядування, а також присудив штраф на суму 17 тис . грн.

Суд також постановив передати незаконно вилучені ділянки у власність сільради села Червоне Золочівського району Львівської області.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 діб з дня його оприлюднення.