Львівський портал

«28 листопада 2016 року заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов публічно висловив тезу, що для начебто прискорення введення безвізового режиму України із Європейським союзом нашій державі потрібно запропонувати взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів замість Нідерландів.

Ми, депутати Львівської міської ради, вважаємо – Україна в жодному разі не повинна виконувати абсолютно всі забаганки Європейського Союзу – ми маємо виходити з наших національних інтересів.

Сьогоднішні наші національні інтереси – це збереження свого, робочі місця для українців, це достойні партнерські взаємостосунки з Європою, а не постійне стояння української держави в черзі. Влада вдається до неприпустимих речей заради безвізового режиму з ЕС, аби компенсувати власну недолугу зовнішню політику і провальні результати квітневого референдуму у Нідерландах.

Так, Україна зараз у складній економічній ситуації, Україна в стані війни, але це не значить, що за такого хаосу ми повинні здавати наші українські позиції», – заявив депутат.

«У нинішніх умовах відкривати двері для нелегальних іммігрантів – це державний злочин. Нелегальні мігранти несуть нам хвороби, наркотики, безробіття та перетворюють вулиці наших міст на осередки злочинності та розгулу етнічної мафії. Вони будуть утримуватися за наші гроші, і мільярди гривень з бюджету України підуть не на армію, медицину чи стипендії студентам, а на годування мігрантів. Нагадаємо також , що влада досі не вирішила проблеми із внутрішніми переселенцями – громадянами України», – повідомив він.

Свободівець Володимир Гринишин додав: «Вимагаємо, що після таких заяв цей посадовець має піти у відставку. Наша позиція тверда й чітка: в українських міністерствах на різних керівних посадах повинні працювати державники для яких пріоритетом є українські національні інтереси.

Національні інтереси – понад усе. Повага до нас буде лише тоді, коли ми самі себе поважаємо».