1459721
Так виглядатиме оновлений район
На вул. Замарстинівській на території колишнього Львівського інструментального заводу зведуть комплекс багатоповерхівок та офісний центр на 18 поверхів. Про це йдеться у розроблених змінах, які внесли до детального плану цієї території (ДПТ), пише Zaxid.net.

Згідно з документацією, на цій ділянці планують звести кілька житлових секцій висотою 10 поверхів, 18-поверховий офісний комплекс та два вбудовані дитячі садки. Загалом у новобудовах зможе проживати приблизно 3 тис. людей.

Під час проведення будівництва приміщення заводу передбачено знести. Житло будуть зводити на території колишнього підприємства (3,6 га), поруч також зводять житловий будинок «Авалон» (0,4 га).

а початку червня виконавчий комітет Львівської міськради видав містобудівні умови та обмеження ПрАТ «Львівський інструментальний завод» на будівництво багатоповерхівок з підземним паркінгом на вул. Замарстинівській, 170 зі знесенням існуючих споруд. Підприємству також дозволили внести зміни у ДПТ.

9 липня о 18:00 у актовому залі загальноосвітньої середньої школи № 81 (вул. Гетьмана Мазепи, 1А) відбуденться зустріч з архітектором, що розробляв цей ДПТ. Мешканці також можуть подавати свої письмові пропозиції щодо розроблених намірів забудови ділянки. Пропозиції можна подавати до 20 липня 2018 року до відділу громадського партнерства управління «Секретаріат ради» через Центри надання адміністративних послуг.

Додамо, що на цій території розташовані недіючі будівлі заводу. За даними аналітичної системи YouControl, керівником ПрАТ «Львівський інструментальний завод» є Олесь Дмитришин. Власником крупного пакету акцій є ТОВ «Арттехбуд», що спеціалізується на організації будівництва.