Голос.UA

Президент України Петро Порошенко здійснить візит до Польщі, щоб попросити допомоги у польського президента Анджея Дуди в наданні безвізового режиму з Євросоюзом.



Про це в коментарі кореспонденту ГолосUA повідомив політолог Володимир Воля.

«Головний сенс візиту полягатиме в тому, щоб домовитися з Польщею про посилення її тиску на Європу для надання Україні безвізового режиму. Можливо, Порошенко буде просити Дуду запустити для українців спрощену процедуру отримання національних польських віз, щоб вони безперешкодно могли виїжджати туди на роботу. Президент таким чином намагатиметься реабілітуватися в очах українців. Отримання безвіза з ЄС не передбачається до кінця поточного року. Таким чином, Порошенко намагатиметься скрасити розчарування українців », - сказав В. Воля.

За словами експерта, можливе підписання політиками угоди оборонного характеру, а також обговорення окремих моментів, пов'язаних з військово-технічним співробітництвом. Ще одна тема, яку обговорять Порошенко і Дуда - зволікання в «мінських угодах».

 
«Порошенко обговорить з Дудою відсутність прогресу в дорожній карті (щодо врегулювання конфлікту на Донбасі - ред.). Він може попросити в нього поради, як далі діяти в ситуації, що склалася », - уточнив В. Воля.

Також експерт вважає, що Порошенко буде пробачити Дуду про продовження санкцій проти Росії.

Нагадаємо, сьогодні, 2 грудня 2016 року Президент Петро Порошенко здійснить офіційний візит до Республіки Польща. Візит відбудеться на запрошення президента цієї країни Анджея Дуди і приурочений до 25 річниці визнання Польщею незалежності України.

Як наголошується, в ході візиту Порошенко проведе зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою, прем'єр-міністром Беатою Шидлов, маршалом Сейму Мареком Кухцінскім і маршалком Сенату Станіславом Карчевський.