Шевченківський районний суд Львова обрав помічнику нардепа від партії «Народний фронт» Олександра Ксенжука Руслану Бурячковському міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суд визначив розмір застави у розмірі 1 млн грн.

Про продовження «історії» із затриманням на неправомірній вигоді помічника-консультанта народного депутата написав на своїй сторінці у Фейсбук військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк.

"Шевченківський райсуд м. Львова задовольнив наше клопотання та обрав горе-здирнику міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Як альтернативу, суд визначив розмір застави в розмірі 1 млн грн.

Нагадаю, викрили його 1 лютого 2017 року слідчі військової прокуратури Західного регіону України спільно з оперативниками УВБ СБУ".

Грошові кошти в розмірі 10 тис доларів США від приватного підприємця призначалися за не створення штучних перешкод у продовженні оренди земельної ділянки", - йдеться у повідомленні.

Помічника-консультанта, додав військовий прокурор Західного регіону, затримано в порядку ст. 208 КПК України і повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 369-2 КК України. Загрожує йому до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Згідно з інформацією сайту Верховної ради, Руслан Бурячковський є заступником директора ТОВ "АЛЬКОР-ІНВЕСТ", проживає в місті Хмельницькому.

Олександр Ксенжук є головою Державної пробірної служби України, проживає у Хмельницькій області. До Верховної ради обраний за списком партії "Народний фронт" (№36 у списку).

На позачергових виборах 2014 року Бурячковський теж балотувався за виборчим списком «Народного фронту» під номером 195, але до парламенту не потрапив.