ЛігаБізнесІнформ

Один з найбільших міжнародних телеком-холдингів VimpelCom (власник "Київстару") готується до відкриття великого офісу у Львові. Про це повідомив топ-менеджер однієї з конкуруючих компаній.


Як з'ясувало видання, у Львові відкриється офіс VimpelCom, співробітники якого будуть відповідати за частину бізнес-процесів на ринку Євразії.
В описі вакансій сказано, що львівське підрозділ буде відповідати в цілому за 8 країн.
Відзначимо, що VimpelCom зараз працює в 14 країнах.
Як розповідає один із співрозмовників, стратегія холдингу VimpelCom зі штаб-квартирою в Амстердамі передбачає створення кількох таких бізнес-хабів для різних регіонів.
За його словами, у Росії є свій окремий офіс, який відповідає за Beeline. Азія (Бангладеш, Пакистан, Лаос), Африка (Алжир) теж обслуговуються окремо (як ринки, що розвиваються). Львівський офіс, очевидно, почне відповідати за Україну, а також Узбекистан, Киргизстан, Таджикистан, Вірменію, Грузію та Казахстан.
Згідно з інформацією на сайті холдингу, телеком-оператори з цих країн (регіон Євразія) обслуговують в цілому близько 50 млн абонентів.
Петро Чернишов поки теж небагатослівний. Він лише уточнив, що у львівському офісі буде працювати більше 100 чоловік.
За інформацією співрозмовників, тут будуть зосереджені головним чином фінансові фахівці регіону Євразія.
Крім того, львівське підрозділ візьме на себе деякі функції бек-офісу холдингу.
Відкриті вакансії VimpelCom у Львові свідчать про те, що в офісі, крім фінансистів, також зосередяться функції закупівель, HR, а також підтримки персоналу.

Причини вибору саме Львова для створення офісу, прояснитв один з телеком-менеджерів, з яким поспілкувалася ЛІГА.net: "Михайло Фрідман, основний власник Альфа-Груп (куди входить Альфа-банк) і LetterOne (найбільший акціонер VimpelСom), дуже любить це місто". Він там народився, щорічно проводить фестиваль Alfa Jazz Fest.