sirkaМіський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу розповів про останні подробиці роботи науково-експертної групи, яка перевіряє ділянку на території колишніх гірничо-хімічних підпримств - Яворівського ДГХП "Сірка" для будівництва там сміттєсортувального комплексу. 

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

"Дуже багато було висловлювань стосовно врахування аспекту екології. Тому, що поруч є санаторій, озеро. Треба чітко подумати, що може бути на цій ділянці. Як це планувалося на конкурсі, мені здається, є певні розюбіжності. Комісія ще не винесла остаточного вердикту, цього тижня учасники знову будуть засідати. Є час до середини лютого, і ми чесно та об’єктивно донесемо до громади нашу думку", - зазначив Садовий.

Нагадаємо, що 27 січня цього року Прем’єр міністр України Володимир Гройсман дав доручення Львівській ОДА виділити місту земельну ділянку на Яворівщині, площею 12,8 га, для облаштування там сміттєсортувального копмлексу. 

Для перевікри земельної ділянки у Львові створили науково-експертну групу, яка мала дослідити дану ділянку. І за попередніми висновками фахівців, будувати сміттєсортувальний комплекс на території "Сірки" не можна.