Мер Каховки Андрій Дяченко погодився в разі гострої необхідності прийняти на міське звалище 200 кубометрів сміття з м. Львів, однак це рішення викликало у мешканців міста справжню істерику, повідомляє "ХЕРСОН Онлайн".

Для порівняння: 200 кубометрів сміття "виробляють" жителі Каховки за тиждень. "Обсяг сміття, який готова прийняти Каховка (200 м3) абсолютно прийнятний і ніяк не вплине на екологічну ситуацію в місті", впевнений Андрій Дяченко.

Однак жителі Каховки влаштували в мережі Facebook справжню істерику. Коментуючи заяву мера міста, вони відмовлялися чути аргументи і взялися протестували проти прийняття львівського сміття. Ось лише деякі з висловлювань:

Людмила Євсєєва: "Люди, ви що ... Зробіть Каховку смітником Львова ... Всі міста проти, а Каховка за ... Нехай наші жителі вмирають від смороду ... Алергії. І забруднення навколишнього середовища ..."

Лілія Мартинова: "Зберіть людей і запитайте у них, чи хочуть вони, щоб наше місто стало звалищем, не можна приймати такі рішення для того, щоб будь-кому сподобатися".

Михайло Яковенко: "Це найгірша влада при моїй пам'яті. Це ж треба додуматися ..."

Валентин Скакун: "А хто гарантує, що з цим "сміттям" не привезуть нам епідемії та інше? Виходить, що мій сусід ка ... ет у себе у дворі в горщик, а виливає як .... ки до мене в город ... нормально? "

Жанна Шевченко: "Ще не відомо, якого походження те сміття ... І як таке благодіяння відгукнеться каховчанам"

Наталія Гриненко: "Ви що очманіли ?! Це так називається розконсервувати Каховку ?! Перетворити Її в смітник .. для наших дітей"

Михайло Шаламай: "Львову що, західної України мало, щоб свої відходи ховати, так немає, треба Південь засрать?"

Олексій Стукан: "Ніхто нікого не запитав? Круто! Андрій, собі на подвір'я вези".

Міський голова Каховки вирішив ще раз надати роз'яснення, в чому полягає його рішення:

"Уточнюю важливий момент - це одноразова допомога. Ніхто Каховку в львівську звалище перетворювати не буде. 200м3 - це мінімальний, швидше навіть символічний обсяг сміття і ніяк не вплине на екологічний стан міста".

Станом на поточний момент мер так і не зміг вгамувати городян. Не виключено, що найбільш активні противники допомоги Львову будуть тиснути на каховську влади і таки змусять їх відмовитися від львівського сміття.